Vir Sziget

A Vir sziget  “Észak Dalmácia” Zadar melletti kis sziget, melyet híd köt össze a szárazfölddel, ami 390m hosszú.

Tengerpartja általában apró kavicsos, helyenként homokos. Évek óta ide vonzza az üdülni és pihenni vágyókat külföldről, és a szomszédos településekről is. Számtalan kávézó, étterem, disco, és más szórakozóhely várja az odalátogatókat . Vir szigetnek több, mint 31 km-es partja van, ezen belül rengeteg kiépített, és érintetlen természeti part szakasz található, így ezek kevésbé zsúfoltak. A sziget fekvése ideális, hiszen a horvát tengerpart közepén helyezkedik el a Velebit hegység közelségében, ezáltal a levegő és a tenger hőmérséklete is kiváló.

Észak-Dalmácia kis szigetét ajánljuk Önöknek, ahol garantált a napsütés,

 a kristálytiszta meleg tenger, nyugodt pihenés, megannyi szórakozási lehetőség.

A közelben 25km –re Zadar város, ami felejthetetlen élményt nyújt az ide látogatóknak. Három nemzeti park (Paklenica, Kornati, Krka).

A szigeten nincs benzinkút, így az autópályán való tankolást, illetve, Nin – faluban ajánljuk, ami 10km-re van vir-szigettől. Az orvosi- és gyógyszerellátás biztosított.

A sziget területén a bankkártya használata erősen korlátozott. Pénzváltás  postán megoldható, mely a szigeten is van. Éttermek, DISCO, piac „suvenir”. Amit nem szabad kihagyni a szigeten az a grilles ételek (hal,rák,polip,tintahal)különlegesen készítik el.